0
ဒါက ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ရွိပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ က်န္းမာေနတဲ့ လူေတြမွာေတာ့ မျဖစ္ႏိုင္ပါ ဘူး။ လူတစ္ေယာက္က ဆားကဲတဲ့ အစား အေသာက္ေတြကို စားၿပီးခ်ိန္မွာ ခႏၶာကိုယ္ ထဲ ဆိုဒီယမ္အဆင့္ ျမင့္တက္ လာပါတယ္။ အဲဒီအခါ ခႏၶာကုိယ္ထဲမွာ ဆားဓာတ္နဲ႔ ေရဓာတ္ဟန္ခ်က္ ညီမွ်ေစဖို႔ ေရဓာတ္ကို ပိုမိုစုပ္ယူ ရပါေတာ့တယ္။ ဒါေပမဲ့ ပံုမွန္က်န္းမာ ေရးေကာင္း ေနတဲ့ လူအမ်ားစုမွာေတာ့ ခႏၶာကိုယ္ထဲ ဆားနဲ႔ ေရဓာတ္မ်ားတာေၾကာင့္ မ်က္ႏွာ မွာ အရည္စုပံုမႈ မျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။ အေၾကာင္းက က်န္းမာေနတဲ့ ေက်ာက္ကပ္ေတြက အခ်ိန္တိုအတြင္းမွာ ဆားနဲ႔ ေရအပိုေတြကို စြန္႔ထုတ္ႏိုင္စြမ္းရွိ လို႔ပါ။ ေက်ာက္ကပ္၊ ႏွလံုးနဲ႔ အသည္းတို႔ မေကာင္းတဲ့သူေတြမွာ မ်က္ႏွာတစ္ဝိုက္ အရည္ စုပံုမႈျဖစ္ၿပီး ေဖာင္းအစ္ေနတတ္ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေျခခ်င္းဝတ္ပတ္ လည္မွာ ေဖာင္း အစ္မႈ ပိုျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။
ဆားကဲတဲ့ အစား အေသာက္ေတြကို မစားေတာ့ဘဲ ေရွာင္ရွား ေနရင္ေတာင္ မ်က္ႏွာေဖာင္းအစ္တာနဲ႔ ေျခေထာက္ေတြ ေဖာင္းအစ္တာေတြ ျဖစ္ေန ရင္ေတာ့ ဆရာဝန္နဲ႔ ျပသဖို႔ လိုေနပါၿပီ။ 


Ref=Good Health Journal



http://layuethonthon.blogspot.com

Post a Comment

 
Top